Το γλυκό “η χαρά”

γλυκό η χαρά

Αγαπητά μου παιδιά σας στέλνω τη συνταγή ενός γλυκού που λέγεται «Χαρά». Εγώ δεν μπόρεσα να την πετύχω. Δεν δοκιμάζετε κι εσείς μήπως τα καταφέρετε;

«Το γλυκό λέγεται «Χαρά»! Σας  γράφω τη συνταγή  για να γλυκάνουμε την πίκρα μας  για όλα αυτά που βλέπουμε και  ακούμε! 

Υλικά:  1 κιλό  απλή καρδιά, 2 κιλά ήσυχη συνείδηση, μισό  κιλό φαιδρό πρόσωπο, 700 γραμμάρια αγάπη, 2 φλιτζάνια  γέλιο, 2 κουταλάκια εξοχή. 

Εκτέλεση:  Ρίχνετε στην κατσαρόλα  του εσωτερικού σας κόσμου  την ήσυχη συνείδηση  και την απλή  καρδία.  Τα δουλεύετε  πολύ καλά έως ότου ασπρίσουν, φουσκώσουν  και γεμίζουν ολόκληρη  την κατσαρόλα. Προσθέσετε  την αγάπη και το γλυκό παίρνει ένα ρόδινο χρώμα. Μετά ρίχνετε το φαιδρό πρόσωπο και το γέλιο, προσέχετε όμως  πολύ στο δούλεμα, γιατί ένα κατσούφιασμα  μπορεί να κόψει το γλυκό. Αν έχετε και λίγη εξοχή, βάζετε  δύο κουταλάκια για το άρωμα . Βγάζετε κατόπιν  το γλυκό στο ταψί  της Θελήσεως και ψήνετε  στον φούρνο  της υπομονής. Το σερβίρετε  ζεστό, ραντισμένο  με την εμπιστοσύνη στον Θεό. Όσοι έφαγαν το γλύκισμα αυτό, ομολογούν  ότι το κύριο χαρακτηριστικό  της γεύσης είναι η ψυχική γαλήνη , απαραίτητη  για την καλή χώνευση.

Καλή επιτυχία!

[Αναδημοσίευση από
άρθρο του Χρήστου Στέφ. Ευαγγέλου στην Εφημ. «ΑΜΟΡΓΟΣ» Φ.21 /21-1-2012].

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Παράκληση! Τη συνταγή μην την δίνετε στους πολιτικούς γιατί δεν έχουν αυτά τα  υλικά να την φτιάξουν.  Πάσχουν από …καρεκλίτιδα  και έχουν ανοσία στις ευαισθησίες! Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Χρήστος
Στεφ. Ευαγγέλου

Άλιμος, ξημερώνοντας  23 προς 24 Νοεμβρίου  2018  

About Χρήστος Ευαγγέλου